Leefwijs Training

Bij het aanbieden van mindfulness voor kinderen en jongeren wordt gebruik gemaakt van de Leefwijs training. Deze training is o.a. gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Hierbij worden stap voor stap vaardigheden aangeleerd om stress en aandachtsproblemen aan te pakken en minder te piekeren. Door middel van theorie, creatieve werkvormen en meditatieoefeningen leren deelnemers vanuit het hier en nu te reageren en van een automatische naar een bewuste respons te gaan.

Leefwijs Training

De Leefwijs training voor kinderen volgt het verhaal van Ed, die op speelse en onderzoekende wijze de deelnemers elke bijeenkomst een stukje ‘leefwijsheid’ bijbrengt.

Ed doet elke bijeenkomst nieuwe ervaringen en ontmoetingen op, die passen binnen het thema mindfulness. Zal het hem lukken om de schat te vinden die tot zijn gewenste leefwijsheid leidt?

De training voor jongeren volgt de training van Jon Kabat-Zinn, waarbij de oefeningen voor volwassenen en het huiswerk vertaald zijn naar de doelgroep. De bijeenkomsten en meditaties zijn korter, en de theorie is vaker vertaald naar praktische oefeningen en verhalen.

Voordelen van Leefwijs Training

  • ontwikkelen zelfvertrouwen
  • verkrijgen van heldere focus
  • vergroten emotionele intelligentie
  • mogelijkheid om gedachtes en gevoelens van een afstandje te bekijken
  • leren kwaliteit en aandacht versterken

Voor kinderen en jongeren

Bij LeerZo! geven we de Leefwijs training voor kinderen van 7-12 jaar oud en jongeren van 13-18 jaar oud.