EMDR-therapie (traumatherapie) in Amsterdam

Heeft jouw kind te maken gehad met problemen of een ingrijpende gebeurtenis? Of heeft jouw kind een negatief zelfbeeld? Als je kind vastloopt in de verwerking van een situatie, adviseren we vaak EMDR-therapie. Bij LeerZo! zijn wij ervaren. We werken handelingsgericht en behalen goede resultaten.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing (onderdeel van de cognitieve gedragstherapie). Terwijl je denkt aan de gebeurtenis, leidt onze therapeut je af, met handbewegingen of geluiden die van links naar rechts gaan. Steeds wordt er een rust genomen, waarbij allerlei gevoelens naar boven komen. Stap voor stap wordt de gebeurtenis minder heftig en minder emotioneel. Je kijkt ernaar van een afstandje.

Leerzo_Wat_is_EDMR

Voor kinderen van alle leeftijden

Is jouw kind nog jong? Dat hoeft geen belemmering te zijn om EMDR-therapie toe te passen. Zelfs ingrijpende gebeurtenissen die plaatsvonden toen jouw kind nog niet kon praten kunnen worden verwerkt met deze therapievorm. Als je kind heel jong is, krijg jij als ouder/verzorger een aandeel in de behandeling.

 

In een enkel geval is alleen het volgen van EMDR-therapie onvoldoende. Dan stellen we zelf een training samen. Zo kan de EMDR-therapie bijvoorbeeld worden uitgebreid met andere technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

EMDR-therapie bij LeerZo!

Ervaren EDMDR-therapeut
Zorgvuldige aanpak
Nauwe samenwerking met ouders