Brugklastraining

“Wat is een mentor? Hoe krijg ik straks al mijn huiswerk af? Hoe maak ik nieuwe vrienden?”, zijn bekende vragen onder kinderen uit groep 8 die straks overstappen naar de middelbare school.

Een zelfverzekerde start

De Brugklastraining is voor kinderen in groep 8 die graag antwoord willen hebben op bovenstaande vragen. Sommige kinderen vinden de overstap naar de middelbare school best spannend. Wij vinden het belangrijk dat kinderen straks een fijne start maken. En dat ze met een zelfverzekerd gevoel naar de brugklas gaan. Door middel van een brugklastraining leren we kinderen de vaardigheden die zij straks nodig hebben. Zoals plannen & organiseren, sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. Daarnaast krijgen de kinderen antwoord op al hun vragen.

De training bestaat uit 4 sessies van 1,5 uur met de volgende thema’s:

  • Antwoord op jouw vragen (o.a. hoe ziet een schooldag eruit, wat is een mentor, welke spullen heb je nodig)
  • Sterk staan (o.a. angsten bespreken, helpende gedachtes, je mannetje/vrouwtje staan, nieuwe vrienden maken, sociale media)
  • Plannen en organiseren (o.a. agendagebruik, huiswerk plannen, puberteit)
  • De vierde sessie is een terugkombijeenkomst die wordt gegeven na de eerste schoolweek op de middelbare school.

De training wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen. Periode: tussen de meivakantie en de zomervakantie in. De sessies kunnen zowel op de praktijk van LeerZo! worden gegeven als op scholen. De begeleiding wordt uitgevoerd door een ervaren (ortho)pedagoog. Aan de hand van een werkboek, opdrachten en rollenspellen wordt er op een speelse manier getraind.

Wil je meer informatie over de Brugklastraining?

Brugklastraining bij LeerZo!

  • Op een speelse manier kennismaken met de middelbare school
  • Ervaren trainer
  • Het kind staat centraal