Team

Tessa van Schie

Na lang als 1e graads docent Nederlands en Remedial Teacher (RT) te hebben gewerkt in het voortgezet onderwijs, richtte ik in 2007 LeerZo! op. Na mijn RT-opleiding wist ik dit ik één-op-één jongeren wilde begeleiden. Mijn drijfveer is om echt aandacht te geven aan kinderen en ouders en goed te luisteren naar waar zij tegenaanlopen. Hulp die bij hen past, daarmee help ik ze mee verder. Ervaring leert dat individuele aandacht het verschil kan maken bij jongeren die vastlopen in het reguliere onderwijs, om wat voor reden dan ook. Ik ben zowel dyslexie- als dyscalculiespecialist. Voor dyslexie ontwikkelde ik een eigen methode: SLES-methode. Ik ben vooral gespecialiseerd in leerproblemen. Echter, leerproblemen zijn onlosmakelijk verbonden met sociaal-emotionele problematiek. Mijn compagnon Suzette de Bruijn-van Someren Gréve is hierin gespecialiseerd. Haar expertise helpt ook veel kinderen en ouders verder. In 2015 besloten we samen verder te gaan met LeerZo! Tot de dag van vandaag doen we dit met veel plezier. We zijn trots op LeerZo! en ons team. We hebben we al heel veel kinderen en ouders geholpen en blijven dit graag doen.

Suzette de Bruijn-van Someren Gréve

Mijn naam is Suzette de Bruijn- van Someren Gréve. Na mijn studie Orthopedagogiek deed ik mijn ervaring op in de kinderpsychiatrie. Mijn passie ligt in het helpen van kinderen, jongeren en hun ouders die door verschillende redenen vastlopen. Met onderzoek, passende begeleiding en advies streef ik ernaar om het beste uit ieder kind te halen. Flexibiliteit en samenwerking met de omgeving staan hierbij centraal. Ik wil bereiken dat mijn cliënten binnen een korte tijd een aanzienlijke verbetering van hun leefsituatie krijgen. De afgelopen jaren vergaarde ik veel kennis over cognitieve gedragtherapeutische technieken. Deze kennis pas ik toe in mijn gesprekken en behandelingen. Zodoende ben ik geregistreerd bij de vereniging voor cognitieve gedragstherapeuten. Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundige (NVO) en ben ik bevoegd om EMDR uit te voeren bij kinderen en jongeren. In 2014 leerde ik Tessa van Schie kennen. Al snel kwamen we erachter dat we een complementair team vormden. In 2015 gingen we dan ook samen verder.

Evelien Kooijman

Met een warm hart voor kinderen, heb ik afgelopen jaren op verschillende plekken gewerkt. Ik heb na mijn VWO, de bachelor Pedagogische Wetenschappen gedaan en in 2015 heb ik de Master Orthopedagogiek afgerond. Ik heb in die periode werkervaring opgedaan met het begeleiden van kinderen met autisme en verstandelijke beperkingen in de motoriek- en taalontwikkeling.
Na mijn studie ben ik gaan werken als ONL dyslexiebehandelaar. Daarnaast heb ik de PABO in deeltijd gedaan om meer praktijkervaring op te doen. Ik heb invalwerk gedaan in het basisonderwijs voor de groepen 1 t/m 8 en ik heb gewerkt bij een praktijk voor Remedial Teaching.
Sinds september 2018 ben ik vol enthousiasme begonnen als orthopedagoog bij LeerZo!. Deze werkplek biedt een mooie combinatie tussen mijn twee studies. Het één-op-één begeleiding van kinderen die met leer- en/of gedragsproblemen vast lopen op school spreekt mij erg aan. Ik vind het interessant om uit te zoeken hoe zij weer aansluiting bij de groep kunnen krijgen en daardoor vaak ook meer plezier in school. Erg leuk om te zien dat kinderen door intensieve begeleiding in een korte tijd vaak enorme resultaten kunnen boeken.

Lili Collot d'Escury

De onbevangenheid en puurheid van kinderen en jongeren hebben mij vanaf jongs af aan gemotiveerd om mij te verdiepen in methodes om hen te begrijpen en ondersteunen. Zo heb ik na mijn Bachelor Toegepaste Psychologie (specialisatie: onderwijs en ontwikkeling) ook de Pre-master Psychologie en Master Child- and Adolescent Psychology afgerond. Nu mag ik mijzelf sinds 2019 psycholoog (kind- en jeugd) noemen. Hiernaast heb ik bij organisaties gewerkt die zich focussen op het bevorderen van de mentale gezondheid van kinderen, zoals de Kindertelefoon. Met een niet-veroordelende houding en oprechte interesse in kinderen zorg ik voor een toegankelijke begeleiding waarin zij zich gehoord voelen. Kinderen groeien het meest wanneer zij zich op hun gemak voelen, zowel binnen een begeleiding als met zichzelf. Vandaar dat ik vanuit positieve psychologie veel waarde hecht aan acceptatie om moeilijkheden of problemen te omarmen. Zo kan er met een frisse blik worden gefocust op een positieve ontwikkeling. Op deze manier werk ik graag elke dag aan het ondersteunen van jongeren in hun zelfredzaamheid en het zo krachtig mogelijk in hun leven staan.

foto_Nadia_website

Nadia Bronmeijer

Toen ik klaar was met de lerarenopleiding en al heel wat klassen had gezien, merkte ik dat ik het vooral leuk vond om leerlingen individueel te helpen. En dan niet alleen met rekenen of taal, maar ook met concentreren of hoe je een taak aanpakt. Daarom ben ik de studie orthopedagogiek gaan doen. LeerZo! is voor mij de perfecte combinatie tussen het ondersteunen van kinderen met leer- en/of gedragsproblemen. Mijn doel is om met het kind, ouders en de school te ontdekken wat er precies speelt en hoe we voor de best mogelijke leer- en leefomgeving kunnen zorgen.

foto_Puck_website

Puck Bouwens

Op een positieve manier kinderen vooruit helpen in hun ontwikkeling is wat ik het liefste doe! De keuze voor een studie was voor mij dan ook snel gemaakt. In Utrecht heb ik de bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond en daarna ging ik op zoek naar meer verdieping in de master Forensische Orthopedagogiek aan de UvA. Na mijn studie ben ik een aantal jaar met plezier werkzaam geweest als gedragswetenschapper in de jeugdzorg. Toch kwam ik tot de conclusie dat ik het ondersteunen op een laagdrempelige, positieve manier en het persoonlijk contact met de kinderen miste in mijn werk. Bij LeerZo! doe ik dit nu elke dag en is het voor mij duidelijk geworden dat ik daar de meeste energie van krijg. Ik vind het belangrijk om samen met het kind én belangrijke anderen te zoeken naar de best passende oplossingen in lastige situaties. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een positieve en veilige behandelsfeer, welke ik creëer door vooral de krachten van het kind en belangrijke anderen te onderzoeken en te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat vanuit die positiviteit een kind in korte tijd grote sprongen vooruit kan maken!

Foto website Emilie

Emilie van de Graaff

Mijn naam is Emilie van de Graaff. Al van jongs af aan wist ik dat ik later met kinderen wilde werken. Ik ben daarom ook Orthopedagogiek gaan studeren. Na mijn master Orthopedagogiek in Leiden ben ik begonnen als orthopedagoog op een middelbare school in Noordwijk. Hier, en gedurende mijn stage, heb ik veel gewerkt met kinderen van alle leeftijden met diverse sociaal-emotionele problemen en problemen met executieve functies. Ik vind het belangrijk een kind of adolescent op zijn gemak te stellen en ik probeer hier voor te zorgen door kinderen met een open, oprechte houding en wat speelsheid te benaderen en zo aan te sluiten bij de belevingswereld van een kind. Ik probeer altijd realistisch en optimistisch te zijn tegenover kinderen en ouders, omdat ik hoop dat ze zich op die manier gesteund voelen en tegelijkertijd weten waar ze aan toe zijn. Kinderen blijer zien worden is iets waarvan ik veel energie krijg, en waardoor ik elke dag blij naar werk ga!

Foto Merel

Merel Leijenaar

Mijn naam is Merel Leijenaar. Ik wist al heel vroeg dat ik met kinderen wilde werken en dat hier mijn passie ligt. Het ondersteunen van en luisteren naar kinderen en ouders vind ik ontzettend belangrijk. Na de middelbare school was de keuze snel gemaakt voor de bachelor Pedagogische Wetenschappen in Groningen. Met veel plezier heb ik tijdens mijn studie ervaring opgedaan met kinderen waar leer- en sociaal emotionele problemen spelen. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen op gebied van de psychologie waardoor ik de master Klinische Kind en Jeugd Psychologie heb gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. In 2022 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog Kind en Jeugd. Ik vind het ontzettend belangrijk dat het kind op zijn gemak is en dat de positieve kanten van het kind centraal staan. In het werken wil ik graag positiviteit, veiligheid en openheid nastreven. Samen met het kind en ouders ga ik op zoek naar wat goede stappen zijn om het kind verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling. Dit geeft mij ontzettend veel plezier en energie in het werk!

Foto Emma

Emma Toussaint

Toen ik aan mijn (pre-)master Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht begon merkte ik direct dat ik het juiste studie pad had gevonden. Tijdens mijn master heb ik met veel plezier op een middelbare school stage gelopen. Na mijn master was ik nieuwsgierig naar een verscheidenheid aan problematieken die in gezinnen voorkomen, daarom heb ik een jaar in de jeugdhulp gewerkt. Dit was interessant en zeer leerzaam, maar ik merkte dat ik het geven van hulp en begeleiding aan kinderen en hun ouders miste. Aan de hand van inlevingsvermogen en door gebruik te maken van meerdere perspectieven hoop ik kinderen en hun omgeving de hulp en aandacht te kunnen bieden die bij hen past.

Sanne

Sanne Vagevuur

Mijn naam is Sanne Vagevuur en ik woon in Amsterdam. Tijdens mijn studie Universitaire Pabo en de stages in het onderwijs merkte ik steeds vaker dat ik kinderen verder wilde helpen wanneer ze vastliepen op school. Ik wilde kinderen meer individueel kunnen begeleiden en ondersteunen eb ben daarom uiteindelijk toch pedagogische wetenschappen gaan studeren. Daarna heb ik de master Orthopedagogiek gedaan, die ik in februari 2021 heb afgerond.
In mijn werk vind ik het belangrijk om kinderen vanuit een positieve houding te benaderen door de focus te leggen op de dingen die een kind wel al beheerst, waar het goed in is en waar het plezier uithaalt. Op deze manier probeer ik kinderen in te laten zien dat ze tot meer in staat zijn dan ze dachten en om in zichzelf te vertrouwen. Daarnaast probeer ik kinderen mee te geven dat het niet erg is om fouten te maken en dat ze dingen die ze nog niet kunnen altijd kunnen leren als ze hun best doen. Ik denk dat een nadruk op zelfvertrouwen en een positieve mindset kinderen kan helpen in hun leren. Kinderen stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling is waar ik energie van krijg en waarvoor ik me iedere dag met veel plezier inzet.

Maxime_website

Maxime Meijer

Ik ben Maxime en de spin in het web bij LeerZo! Als office-manager probeer ik er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn en te zorgen dat het op de achtergrond op rolletjes blijft lopen. Dit voor zowel het management, het team en de klant natuurlijk. Mijn doel is om de orthopedagogen te ontlasten waardoor zij meer focus en energie hebben voor de kids! Ik ben altijd dol op kinderen geweest en vindt het fantastisch werk wat LeerZo! levert. Het is dan ook superleuk om het één en ander mee te krijgen en te leren van het vak.

Stagiaires bij LeerZo!

Om Amsterdam in de toekomst van nog meer (ortho)pedagogen te kunnen voorzien, werken wij samen met hogescholen en universiteiten in Amsterdam. Op dit moment bieden wij stageplekken voor studenten van de HvA, de UvA en de VU. Onze stagiaires zijn allemaal gekoppeld aan een eigen stagebegeleider. Je kunt onze stagiaires terugzien bij zowel diagnostisch onderzoek als behandelingen (leerproblemen en sociaal-emotioneel) op de praktijk of op school.

In eerste instantie zullen de stagiaires vooral meekijken. Later in hun stage zullen zij steeds meer taken zelfstandig uitvoeren, maar te allen tijde onder supervisie van een van onze collega’s.

Stagiaires op dit moment:

  • Sania Chaudhry, masterstage klinische ontwikkelingspsychologie (Universiteit Utrecht)
  • Mette Lammers, masterstage orthopedagogiek (UVA)

Neem direct contact op

info@leerzo.nl
Tessa van Schie: 06-51788788
Suzette de Bruijn: 06-28950218

LeerZo! Amsterdam Zuid
Olympiaplein 96
1076 AJ Amsterdam