Opgericht in 2007

In 2007 begon ik, Tessa van Schie, LeerZo! Zeven jaar werkte ik in het onderwijs als Neerlandica. Nadat ik de remedial teaching opleiding Master Sen had gevolgd, was het voor mij duidelijk: ik wilde -1-op-1 kinderen in hun kracht zetten. Als docent Nederlands, maar ook binnen mijn vriendenkring, had ik veel te maken gehad met kinderen met dyslexie. Ik verdiepte me verder in dyslexie en las wetenschappelijke onderzoeken. Zo ontwikkelde ik zelf een dyslexiemethode: de SLES-methode®. Daarmee leer ik kinderen met dyslexie toch lezen. Ze kwamen zelfs met plezier naar de praktijk!

Plezier in leren was een doel op zich. Maar ik had ook vragen: gaan de leerlingen vooruit dankzij de SLES-methode óf dankzij de persoonlijke aandacht? Ik besloot uit te breiden en mijn methode door te geven aan mijn collega’s. Door begin- en eindmetingen uit te voeren, onderzocht ik of de leerlingen dezelfde groei doormaakten. Dat bleek het geval! Inmiddels werkte ik ook steeds meer met leerlingen met dyscalculie xen andere leerproblemen.

Na 8 jaren alleen LeerZo! te leiden, begon ik in 2015 een samenwerking met Suzette de Bruijn, orthopedagoog. Zij had al haar eigen praktijk. Ik was meteen overtuigd van haar sociaal-emotionele en diagnostische kennis en haar professionele aanpak. Het samengaan voelde direct heel natuurlijk, tot op de dag van vandaag. We zijn er samen trots op hoe we iedereen het LeerZo!-gevoel laten ontdekken.

Neem direct contact op

info@leerzo.nl
Tessa van Schie: 06-51788788
Suzette de Bruijn: 06-28950218

LeerZo! Amsterdam Zuid
Olympiaplein 96
1076 AJ Amsterdam