Ouderbegeleiding

Opvoeden is mooi en dankbaar. Maar laten we eerlijk zijn: het kan ook een hele uitdaging zijn. Vooral als je kind niet lekker in zijn vel zit, bijvoorbeeld vanwege een diagnose of lastige situatie. Of omdat je als ouder of verzorger zelf enorm twijfelt. Kom je daar zelf niet uit en wil je graag tijdelijk professionele ondersteuning? LeerZo! biedt ouderbegeleiding.

Wat is ouderbegeleiding?

Met ouderbegeleiding ondersteunen we jou en je kind. Samen bekijken we op de praktijk welke opvoedingsvragen en -knelpunten jij hebt. Waar lopen jullie tegen aan? Wat gaat er goed? Soms is het nodig dat wij bij jullie thuis observeren hoe het gaat, om zo te komen tot duidelijke punten. Daarna maken we een plan van aanpak. Hierin staat wat we gaan doen en wat de doelen zijn.

 

En dan? Aan de slag. Samen zoeken we naar oplossingen die de problemen weer hanteerbaar maken. We bespreken ook oefeningen. Zo leer je wat besproken is op de praktijk thuis toe te passen. Je kunt uiteindelijk weer zelf verder.

Voorbeelden van opvoedingsvragen

  • Mijn kind luistert niet.
  • Mijn kind wil niet eten.
  • Hoe communiceer ik het beste met mijn kind?
  • Hoe ga ik het beste om met de gedragsproblemen van mijn kind?
  • Mijn kind is angstig op school en wordt gepest. Hoe ga ik daarmee om?
  • Mijn kind wordt gauw boos als ik iets vraag.

Ouderbegeleiding van LeerZo!

Ervaren orthopedagoog
Aandacht voor het hele gezin
Praktische handvatten